Manchester United zal de contractverlenging van David de Gea waarschijnlijk niet activeren

Manchester United zal de contractverlenging van David de Gea waarschijnlijk niet activeren in de zomer en in plaats daarvan op zoek gaan naar een nieuwe doelman wanneer het seizoen 2022-23 ten einde loopt, aldus Florian Plettenburg van Sky Sports Germany.

De Gea’s huidige deal loopt aan het einde van het seizoen af en United heeft een optie om een eenjarige verlenging in gang te zetten. MEN Sport meldde onlangs dat Ten Hag had aangegeven dat hij de deals van alle senior spelers in dezelfde positie als De Gea wil verlengen, waaronder Diogo Dalot en Marcus Rashford. De lange termijn toekomst van De Gea op Old Trafford blijft echter onduidelijk.

De Spaanse international is al tien jaar de vaste doelman van United, maar er is onzekerheid over zijn toekomst bij de club na de huidige campagne. Hij is de afgelopen jaren bekritiseerd omdat hij zich niet kon aanpassen aan het moderne spel. Onder Erik ten Hag heeft De Gea echter tekenen van grote verbetering laten zien, met name in zijn balvaardigheid.

Terwijl de 32-jarige graag na 2023 bij de club wil blijven, hebben de spelers op Old Trafford andere plannen. Erik ten Hag is bereid om een nieuwe nummer één te halen om de keeper te vervangen. De Gea gratis verliezen zou een klap zijn voor de Red Devils, die in 2011 19 miljoen pond voor hem betaalden.

De Gea is een van de beste doelmannen in het vak, zoals dit seizoen al vele malen is bewezen, maar naar verluidt is Ten Haag op zoek naar een keeper die beter uit de voeten kan. De geruchten over het vertrek van De Gea vallen samen met de belangstelling van United voor doelman Yann Sommer van Borussia Monchengladbach, die in juni eveneens zijn contract beëindigt. De 32-jarige heeft dit seizoen slechts 18 passes per wedstrijd geregistreerd. Ter vergelijking: Sommer heeft gemiddeld 45 nauwkeurige passes geregistreerd voor de Bundesliga.

Het zal interessant zijn om te zien of De Gea na dit nieuws in januari op zoek gaat naar een andere speler, of dat hij wacht tot de zomer. Ten Hag is tot nu toe perfect met de situatie omgegaan en gaf in oktober niets weg door de Gea uit te dagen zich op zijn voetbal te concentreren.

Geef een reactie