Cristiano Ronaldo uit Manchester United-selectie gehaald tegen Chelsea

Manchester United manager Erik ten Hag heeft aanvaller Cristiano Ronaldo uit de selectie gehaald voor de wedstrijd tegen Chelsea op zaterdag als straf voor zijn vroege vertrek tijdens de overwinning op Tottenham Hotspur.

Terwijl United een 2-0 overwinning boekte, sjokte Ronaldo in de 90e minuut van de bank, nadat hij naar verluidt weigerde in te vallen als late invaller. United had op dat moment nog twee wissels over. Nu is gebleken dat hij weigerde in te vallen en dat hij daarom alleen zal moeten trainen. Ronaldo, 37, leek de beslissing te accepteren in een post op sociale media.

De beslissing werd gesteund door de hiërarchie van de club en Ronaldo zal niet trainen met het eerste team in voorbereiding op de wedstrijd op Stamford Bridge. De verklaring luidt:

“Cristiano Ronaldo zal geen deel uitmaken van de Manchester United-selectie voor de Premier League-wedstrijd tegen Chelsea van aanstaande zaterdag.

De rest van de ploeg is volledig gefocust op de voorbereiding op die wedstrijd.”

Vervolgens schreef de spits op zijn Instagram-account: “Zoals ik gedurende mijn hele carrière altijd heb gedaan, probeer ik respectvol te leven en te spelen tegenover mijn collega’s, mijn tegenstanders en mijn coaches. Dat is niet veranderd. Ik ben niet veranderd.” Ronaldo zegt dat “de hitte van het moment” hem parten speelde bij het incident dat ertoe leidde dat Manchester United hem schrapte voor de wedstrijd van zaterdag bij Chelsea.

Het is minder dan 14 maanden geleden dat Ronaldo in volle glorie terugkeerde op Old Trafford, met twee doelpunten tegen Newcastle United in zijn eerste wedstrijd terug, maar de feelgood-factor verdween binnen enkele weken toen Ole Gunnar Solskjaer’s ambtstermijn in het slop raakte. De international van Portugal wil de club graag verlaten nadat hij slechts twee Premier League-wedstrijden heeft gespeeld. Maar nadat de geruchten over transfers op niets uitliepen, bleef hij bij United, maar stond hij zes opeenvolgende wedstrijden niet in de basis.

Hij kreeg eerder al kritiek van zijn manager in augustus, toen hij voortijdig vertrok tijdens een vriendschappelijke wedstrijd tegen Rayo Vallecano. Ronaldo werd in de rust gewisseld tijdens de warming-up en werd voor het einde van de wedstrijd buiten het stadion gefilmd. Men denkt dat Ten Hag een vertrek van Ronaldo in januari zou toestaan, gezien de ontevredenheid van de 37-jarige bij de club. Maar United zegt dat de 37-jarige een belangrijk onderdeel van de ploeg blijft, maar beschouwt dit als een disciplinaire zaak.

Sinds zijn tweede seizoen bij Manchester United, toen hij nog maar 19 was, is Ronaldo een onbetwiste starter geweest, overal waar hij is geweest in zijn illustere carrière tot nu toe, zelfs nadat hij in het seizoen 2021-22 18 doelpunten in de Premier League heeft gemaakt. Onder Ten Hag begon hij slechts twee Premier League-wedstrijden. De eerste was uit bij Brentford in augustus en de tweede was het 0-0 gelijkspel met Newcastle op zondag, waarin United een gebrek aan ideeën leek te hebben.

Ronaldo heeft tot nu toe twee doelpunten gemaakt in 12 wedstrijden dit seizoen, waaronder zijn 700e clubdoelpunt in de 2-1 overwinning op Everton eerder deze maand. Met Marcus Rashford en anderen in de voorhoede – en meer bereid en in staat de verdediging van de tegenstander onder druk te zetten – heeft United 19 punten gehaald uit de overige acht wedstrijden.

Het contract van de speler loopt in juni af en een optie kan zijn om hem een uitbetaling van ongeveer de helft van het verschuldigde salaris aan te bieden. Een andere mogelijkheid is om hem uit te lenen en een deel van zijn salaris door te betalen. Hoewel zijn salaris een probleem was om tijdens de zomerperiode te verhuizen, is er een kans dat Ronaldo en Manchester United tijdens de winterperiode uit elkaar kunnen gaan voordat de breuk groter wordt.

Geef een reactie