Binnenmaas

Op de onderstaande geografische kaart van de Hoeksche Waard kunt u exact zien waar de molens zich bevinden

Restauratie De Goede Hoop in 2018 voltooid

In het voorjaar van 2017 is gestart met de restauratie van korenmolen “De Goede Hoop” in Mijnsheerenland. Deze molen uit 1749 verkeerde in een slechte staat van onderhoud en stond reeds enige jaren stil. Vooral de ijzeren ‘roeden’, de kokers die de wieken vormen, waren sterk door roest aangetast. Als één van de weinige molens in Nederland bezit De Goede Hoop nog twee geklonken roeden van de firma Pot uit Kinderdijk. Beide roeden zijn afkomstig van andere molens en zijn in het verleden opnieuw ‘gestoken’ ter vervanging van een oudere roede in De Goede Hoop.

Om deze unieke roeden voor toekomstige generaties te kunnen bewaren is er gekozen voor een algehele restauratie. De roeden zijn in het voorjaar van 2017 door de molenmaker Vaags uit Aalten verwijderd en naar zijn werkplaats in de Achterhoek getransporteerd. In het najaar van 2017 zijn de roeden terug geplaatst, waarna in november ook het hekwerk van de wieken kon worden aangebracht.

Bij de verdere ingrijpende restauratie van deze molen worden o.a. de vloeren, trappen en draaiende delen onder handen genomen, waarbij veel aandacht wordt besteed aan de veiligheid van vrijwilligers en bezoekers. Met een schilderbeurt van de romp en het houtwerk aan de buitenkant van de molen zal de restauratie van de Goede Hoop in de loop van 2018 worden voltooid.

Restauratie De Goede Hoop in 2018 voltooid
Terug naar nieuws overzicht